ünnep

2019.08.25. 10:33

Kalács és pörkölt mellett táncolhattak a nagykorpádi falunapon

A társközségekkel történt sikeres pályázatnak köszönhetően Kalácsfesztivál elnevezéssel rendezett falunapot a nagykorpádi önkormányzat.

Györke József

Ennek keretében pörköltfőző versenyt is hirdettek, ahol 13 csapat kondérjában rotyogott az önkormányzattól csapatonként kapott 3 kg hús – mondta Szabó Zoltán polgármester. A zsűri asztalára érkezett pörköltek körítéseként volt főtt krumpli, dödölle és nokedli. A legfinomabb pörköltet Musztács Ferencné és társai készítették. Őket követte Farkas Istvánné és Orsós Györgyné csapata.

Szabó Zoltán polgármester a köszöntőjében kiemelte, hogy jó közösségben élnek a településen. Segítenek egymásnak a bajban. Azt kívánja, hogy ma érezze mindenki jól magát és felejtse el a gondokat. Szászfalvi László országgyűlési képviselő elmondta, hogy a falunap a falu ünnepe is egyúttal. Kikapcsolódnak, együtt szórakoznak. A falunap erősíti az egymás iránti tiszteletet, barátságot. Együtt szórakozik fiatal és idős. Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy sajnos erősen fogy a lakosság, de a település a gyarapodás útjára lépett. Továbbra is tegyenek meg mindent ennek érdekében. Gratulált a sikeres pályázathoz és a rendezők színvonalas munkájához.

Ebéd után a színpadé volt a főszerep. A helyi Őszirózsa Idősek Klubja énekkarát követően fellépett a nagyatádi Fürjecske Néptánccsoport, valamint Dankó Szilvia és a Tesók. Közben a nézőközönség kóstolgathatta a mákos, kakaós és diós kalácsot is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában