Tilalom

2019.08.21. 18:14

Vadászszezon van, korlátozták az erdőlátogatást

Erdőlátogatási korlátozást vezettek be a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. által kezelt somogyi erdőkben augusztus 20–a és szeptember 30–a között.

Góz Lilla

A társaság az intenzív vadásztatás miatt előálló fokozott balesetveszély elhárítása, a vad nyugalmának biztosítása érdekében rendelt el korlátozást.

A tilalom minden nap délután háromtól másnap reggel kilenc óra közötti időszakban van érvényben. A megszegőkkel szemben a Sefag Zrt. eljárást indít, mely súlyos pénzbírságot vonhat maga után. A korlátozás nem érinti a jelzéssel ellátott túraútvonalakat.

A Kaszó Zrt. területén szeptember elsejétől október 20–áig rendelik majd el a korlátozást, amely magába foglalja többek között, hogy járművel, kerékpárral az erdőterületre behajtani nem megengedett, sőt kutyát sem lehet póráz nélkül sétáltatni az erdőben. A Mocz és Társa Magánerdészet Kft. területein ugyancsak szeptember elsejétől október 20-áig rendelik el a korlátozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában