hagyomány

2019.08.20. 15:09

Ünnepi terménybemutató Nagyatádon

Már hagyomány, hogy államalapító királyunk ünnepén terménybemutatóval kedveskednek a nagyatádi Kertbarát Kör tagjai – mondta Horváth László elnök.

Györke József

Ezen napon a nagyatádi és környékbeli kertbarátok, szőlészek elhozzák bemutatni legszebb terményeiket. Mivel kirándulásaik során nagyon sok érdekes növénnyel ismerkednek meg, igyekeznek magot vagy oltóanyagot szerezni és azt meghonosítani a nagyatádi, az ötvösi és segesdi szőlőskertekben is. Láthattunk óriásira nőtt paradicsomot, paprikát, különleges szőlőfajtákat. De megkínálták a résztvevőket a szőlőskertek finom levével is.

Ugyancsak a rendezvényen díjazták a „Virágos Nagyatádért” verseny legjobbjait is. Ez évben Torma Endréné kertje volt a legvirágosabb, míg a legvirágosabb erkély tulajdonosa Beke Ildikó lett. A legvirágosabb intézmény címet a Rinyamenti Szolgáltató Központ érdemelte ki. A bíráló bizottság különdíját Németh Erzsébet és a Turisztikai Központ kapta. Polgármesteri különdíjban részesült Bálintné Kaponya Margit, Bődiné Fisli Éva és Gyulai Andrea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában