fotók

2019.09.16. 19:45

Tölgyet ültettek a Berzsenyi diákjai, hatezer fa követi hamarosan

Egy kocsányos tölgyet ültettek hétfőn a Berzsenyi parkban a Berzsenyi iskola diákjai: az ünnepségen részt vett Szita Károly, Kaposvár polgármestere is.

Harsányi Miklós

A Berzsenyi iskola udvarán található a Szabadság-fa, amelyet 90 éve ültettek, s versenyben van az Év fája címért, melyre októberig lehet szavazni. Az ünnepségen elhangzott: az a fa múltat jelképezi, s most a jövőnek ültetnek egy tölgyet. Szita Károly, Kaposvár polgármestere azt mondta: minden közösségnek van jelképe. Legyen egy nagy közösség, mint például a város vagy kisebb közösség, mint az iskolásoké, egyaránt igyekszik megtalálni azokat a pontokat, amelyekre hivatkozhat, amelyekhez kapcsolódhat.

– Ez a fa, amit most ültetünk, e közösség egyik jelképe lehet – hangsúlyozta Szita Károly. – Az elkövetkező években 6000 fát ültetünk majd Kaposváron. Nem azért mert kevés van, hiszen ez a város egy zöld város.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Pongráczné Győri Boglárka kaposvári evangélikus lelkész, s a fát a diákok közösen ültették el a Berzsenyi parkban.

Időkapszulában kívántak békét

– Ez a fa is jelképezze az összetartozást – mondta Szita Károly polgármester. A faültetéshez a földet Kaposvár városrészeiből hozták, s a diákok virtuális időkapszulában a jövő nemzedékének békét, tiszteletet, együttműködést, szeretetet, megbecsülést reményt és boldogságot kívántak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában