szakmakereső

2019.10.15. 17:30

A hitelesség hosszú távra adhat munkát

„Tartsd a szavad és fejleszd a munkatársadat” – véli Csizmazia Balázs, a Ziehl-Abegg Kft. HR-vezetője.

Marosi Gábor;

A szakember erről a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara (SKIK) 3+1, avagy a sikeres vállalkozás négy alappillére elnevezésű rendezvényen beszélt. Az esemény célja az volt, hogy a SKIK humán erőforrás, minőségügyi, informatikai és női vállalkozói klubja megossza az érdeklődőkkel, mitől lehet sikeres vállalkozásuk. A legtöbben egyetértettek abban, hogy a hosszú távú munkakapcsolatot már az állásinterjún meg lehet alapozni.

Csizmazia Balázs szerint az első hónap, valamint az első két év az, amikor egy cég könnyedén elveszítheti dolgozóját, ezért már a kezdetektől fontos odafigyelni mindenkire. A betanításkor pedig nem a legrutinosabb dolgozót, hanem egy szociálisan érzékenyebbet kell mellé állítani. De az is fontos, hogy az emberek hiteles információt kapjanak munkájukról.

A siker négy alappillére

Thurzó Ágnes, a SKIK sajtóreferens elmondta: a kamarában működő kluboknak egyenként mintegy 25-30 tagja van. A szakmai szerveztek fontosnak tartották, hogy megismerkedjenek egymással, illetve a témák iránt érdeklődőkkel. Thurzó Ágnes szerint ugyanis a munkaerő, a digitalizáció, a minőség és a női vezetők elengedhetetlen részei a vállalkozásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában