korszerű oktatás

2019.10.01. 12:00

Anatómiai 3D mozi várta a siófoki iskolásokat

Anatómiai modellek segítségével ismerhették meg a siófoki iskolások, hogyan néz ki a testük belülről, azaz milyenek az egyes szerveik.

Kolumbán Tünde

Hatszáz diákot hívtak meg Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjának gyermek prevenciós programjára.

– A mostani tanévben elindult a gyermek prevenció Magyarországon. Az Utazás az egészség birodalmába című program legfőbb üzenete, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt – mondta Dankovics Gergely programigazgató, aki a siófoki rendezvényen arról is beszélt, hogy a hasonló rendezvényeken a gyerekek kedvence mindig az a mozi, ami a három dimenzióban tárja eléjük a testük működését.

Az országos szűrőprogram keretében a felnőttek is ingyenes vizsgálatokon vehettek részt abban a 20 méter hosszú szűrőkamionban, amiben 37 féle vizsgálatot végeztek el az érdeklődőknek teljesen ingyen. Az egyedülálló utazó egészségházban többek között szemészeti és érrendszeri diagnosztikát végeztek a szakemberek, de a programban egyebek mellett Alzheimer-szűrés is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában