erdőjárók

2019.10.17. 11:30

Felfedezték az erdei élővilágot

Óvodások és iskolások ismerkedhettek meg az élővilággal és az erdei munkákkal a Kaposvári Szakképzési Centrum Dráva Völgye Szakgimnázium középrigóci oktatóbázisán.

Góz Lilla

Az Erdők Hete programsorozathoz csatlakozva tanították meg a szervezők, mi a különbség az ehető és a mérgező erdei gombák között, továbbá a fakitermelésről és erdőtelepítésekről is tájékoztatták a gyerekeket. Az érdeklődő fiatalok madárgyűrűzésen, természetfotózáson és játékos sportfoglalkozáson is részt vettek. A programok lebonyolításában a Sefag Zrt. és a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai is segítettek.

– 1997 óta minden évben megrendezzük az Erdők hetéhez kapcsolódó programsorozatot, idén minden állomásra párhuzamosan érkeznek a csoportok, közel ezer gyerekre számítunk a két nap alatt – mondta el Malgay Viktor, az iskola szakmai igazgatóhelyettese. Hozzátette: céljuk, hogy az erdésztanulóik megtanulják bemutatni szakmájukat, átadni a megtanult ismereteket, valamint a gyerekek megismerjék az erdei ökoszisztémát a környezetvédelem jegyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában