eltűnik a betontorzó

2019.10.10. 18:34

Megépül az áruház a Kisgáton

Eltűnhet a 2007 óta éktelenkedő, gigantikus betontorzó a kisgáti városrészből, mert az önkormányzat és a SPAR Magyarország Kft. csütörtökön megkötött együttműködési szerződése nyomán a tél végén elindulhat az építkezés.

K.G.

Egy év múlva 11 ezer négyzetméteren megnyílhat az épületkomplexum, amely egy Interspar áruházat, és a hozzá tartozó kiszolgáló kereskedelmi egységeket, vendéglátóhelyeket, játszóteret tartalmaz majd. A kereskedelmi lánc ötmilliárd forintot fordít az új kaposvári bevásárlóközpontra, és ezzel 90 új munkahelyet teremt.

Régi adósságát rendezi a cég, hangzott el a szerződéskötéskor, ugyanis még 2005-ben került magántulajdonba 30 nadrágszíj parcella a területen, amely közül csak három telek volt az önkormányzaté. Itt húzták fel egykor a betonelemeket. Azonban a 2008-as gazdasági válság hosszú évekre megakasztotta a fejlesztést. Az áruházlánc négy év alatt 1,5 milliárd forintot költött a kaposvári üzletei felújítására, most pedig megkezdik az új Interspar építését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában