Folytatódik a munka

2019.10.15. 16:00

Újabb időszakra marasztalták a jól bevált vezetőket

Mindössze egy tízezernél több lakosú somogyi városban választottak új vezetőt a vasárnapi önkormányzati választáson: Barcson Karvalics Ottó nem indult, helyette a Fidesz-KDNP jelöltje, Koós Csaba Tibor lett a befutó. Szita Károly a hetedik ciklusát kezdi Kaposváron.

Góz Lilla

Somogyban az országos átlagnál többen szavaztak, a választásra jogosultak 52,03 százaléka voksolt.

– Nyolcadik alkalommal álltam a választók elé, de nem ez volt a legnehezebb választás, mert az elmúlt hónapokban rengeteg szeretetet, biztatást, jó szót kaptam az emberektől – mondta Szita Károly polgármester a Dorottya Hotelben az eredményváró ünnepségen. – Hálás vagyok minden kaposvárinak, nélkületek nem ment volna, szeretném megköszönni segítőimnek és leginkább a családomnak, akik 30 éve támogatnak a munkámban. A mai nap remény és biztatás, hogy hosszú távon is van jövője Kaposvárnak Európában, illetve a Kárpát-medencében – mondta meghatottan Szita Károly.

A megyei jogú városok, illetve Kaposvár történetében is a leghosszabb ideje hivatalban lévő polgármester Szita Károly. A somogyi megyeszékhelyen 59 szavazókörben 51 ezer 780 választópolgár adhatta le voksát. Kaposváron a választásra jogosultak 44,59 százaléka szavazott. Szita Károly a kaposváriak szavazatának 56,61 százalékát szerezte meg.

Nem kívánt nyilatkozni a választások után a Somogyi Hírlapnak Horváth Ákos, az Ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje, aki a szavazatok 38,75 százalékát szerezte meg vasárnap.

Siófokon a Becsülettel Siófokért Egyesület színeiben induló Lengyel Róbert kapott újabb öt évre bizalmat a választóktól. Közösségi oldalán köszönte meg a városlakók szavazatait, szerinte egyszerűbb lesz a munkája a bejutott képviselőkkel. Ellenfele Gruber Attila, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje megköszönte a siófokiaknak a szavazatokat, továbbá csapatának, segítőinek az elmúlt hetekben végzett munkát. A régi-új városvezetésnek a következő öt évre azt kívánta, hogy érjen el több sikert, mint korábban.

Hétfőn délutánig nem nyújtottak be választás elleni jogorvoslatot a Somogy Megyei Területi Választási Irodához. A helyi választási bizottság határozatával szemben három napon belül van erre lehetőség.

Többségben van a Fidesz a megyei és a városi közgyűlésben

A megyei közgyűlésben tizenöt képviselő kapott helyet az önkormányzati választáson. Biró Norbert, Huszti Gábor, Kárpáti László, Holovits Huba, Tardi Tamás, Szajcz Adrián, Koós Csaba, Bogdán Dániel János, Németh Lajos képviselheti Somogy megyét a Fidesz színeiben. A Somogyért Egyesülettől Gyenesei Istvánon kívül Stikel János jutott be a testületbe, a Jobbiktól Anderné Röszler Erika és Takács Richárd örülhet egy-egy mandátumnak. A DK egy képviselőt delegált Rákóczy Attila István személyében. A Momentum Mozgalomtól pedig Balla Péter lehet tagja az újonnan alakuló megyei közgyűlésnek. Sem ide, sem a kaposvári testületbe nem jutott be MSZP-s képviselő.

A városi közgyűlésbe 12 fideszes van, a legnagyobb arányban Borhi Zsombor nyert, aki a 6-os választókerületben a szavazatok több mint 62 százalékát kapta Ott lesz rajta kívül Nagy Attila, Torma János, Mihalecz András, Pintér Rómeó, Szép Tamás, Csutor Ferenc, Kárpáti Tímea, Dér Tamás, Czimmermanné Németh Andrea, Perlaki József és Giber Vilmos. A Kaposváriakért Egyesület négy képviselőt delegálhat, név szerint Horváth Ákos Ervint, Bereczki Dávidot, Fejes Istvánt, Molnár Pétert. A Füredi Szőlősgazdák és Földművelők Egyesülete egy képviselőt küld a városi közgyűlésbe, Nadrai Norbertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában