karácsonyváró

2019.12.20. 18:56

Ajándékcsomaggal tették szebbé a rászorulók karácsonyát

Több tucatnyi adománycsomagot állított össze rászoruló családoknak a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház. Az ajándékokat pénteken délután vehették át az érintettek az Ökumenikus Segélyszervezet Pécsi utcai épületében.

Marosi Gábor

Huszonnegyedik alkalommal hirdette meg az Országos Adventi Pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, melyhez Kaposvár már negyedik alkalommal kapcsolódott. Idén is a Kossuth téren felállított Adománykuckóban gyűjtöttek a rászoruló gyermekek és családok számára. Bacza Barbara, a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház vezetője elmondta: az önkormányzattal közösen szervezték a jótékonysági akciót. A felajánlásokat december hatodikától tizenhetedikéig lehetett leadni a Kossuth téri gyűjtőponton.

– Első sorban gyerekeknek vártunk ajándékokat, édességeket – mondta Bacza Barbara. – Szép számmal gyűltek az adományok, mintegy százötven csomagot tudtunk összeállítani, túlnyomó részt óvodás korú és kis iskolás korúaknak. Ez azt jelenti, hogy a nullától a tizenhárom éves korig leptük meg a gyerekeket. Az adományok között tanszercsomagok, rugdalózók, alvó kendők, autók, babák, mesekönyvek is voltak, de zoknit, sapkát, sálat és kesztyűt is ajánlottak fel. A különféle édességek mellett, tartós élelmiszert is adtak az emberek – fogalmazott a gyerekház vezetője.

Az adományátadó ünnepségre több mint hetven gyermek érkezett, de még szombaton is harminc fiatalt lepnek meg egy-egy csomaggal. Bacza Barbara hozzátette: több családot személyesen is ismernek, hiszen a gyermekház programunkban rendszeresen részt vesznek. Akik pedig nem tudtak elmenni a karácsonyi alkalomra, azoknak az ajándékait eljuttatják a családsegítőbe. Az eseményen Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere kiemelte: képviselői társaival közösen is adakoztak az ökumenikusoknak, fontos ugyanis, hogy örömet okozzanak másoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában