Helyi közélet

2019.12.19. 17:20

Hagyomány és értékek az ünnepi Megyehéten

A megyecímer adományozásának 522. évfordulója alkalmából 2020. január 6-án rendezik meg az ünnepi Megyehetet Kaposváron – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Sárhegyi Judit megyei jegyző.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

– A hagyományokhoz hűen a Megyehéten átadjuk a Pro Comitatu Somogy és a Somogy Polgáraiért kitüntetéseket – mondta el Biró Norbert. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette: az ünnepi közgyűlés díszvendége Varga László megyéspüspök lesz, közreműködik Varga Zsuzsanna Jászai Mari-díjas színész, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar, valamint a Somogy Táncegyüttes szólistái, Balázs Izolda énekművész és Husi Gyula népzenész.

– Az ünnepségsorozat január 6-án, hétfőn délelőtt 9 órakor zászlófelvonással kezdődik a kaposvári Vármegyeházánál, majd 10 órától tartjuk ünnepi közgyűlésünket – mondta el Sárhegyi Judit megyei jegyző. Január 7-én, kedden 17 órakor Polgár Tamás Községi Pecsétek és bélyegzők Somogyban a XVIII-XX. században címmel tart előadását. Szerdán 17 órától adják át az Örökségünk-Somogyország Kincse kitüntető címeket és a Somogyi Értékdíjakat, 18 órától kerekasztal beszélgetés lesz a kitüntetettekkel. A Megyehetet a siófoki Azúr Hotelben rendezett jótékonysági megyebál zárja január 11-én. A bevételből gyerekek kirándulását támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában