programsorozat

2019.12.17. 13:00

Kisfilmeken elevenedett meg munkájuk gyümölcse

Egy napot tölthettek kaposvári és környékbeli diákok termelő üzemekben, az Egy nap a munkahelyemen programsorozat keretében, amelyet a Kaposvári Gazdaságfejlesztési és Innovációs Közhasznú Nonprofit Kft. hirdetett meg.

Koszorus R.

Fotó: KMJV POLG HIV

Az akcióban iskolánként egy-egy csapat vehetett részt, a hetedik és nyolcadikos fiatalok azon kívül, hogy betekintést nyerhettek például a mérnökök munkájába, vagy éppen abba, hogyan zajlik a fröccsöntés, feladatot is kaptak. Minden csoportnak egy kisfilmet kellett készítenie az üzemben töltött napról, s azt az utómunkálatokat követően beküldeni.

A zsűri a hat legjobbat díjazta, az ő díjaikat a Szivárvány Kultúrpalotában tartott ünnepségen adták át. – Valami olyasmi indult el ezzel a kezdeményezéssel, amilyen nincsen máshol az országban és elindít egy új gondolkodást – mondta Szita Károly polgármester. – Ez azért fontos, mert Kaposvár célja, hogy az évtized végére a Dél-Dunántúl legerősebb városa legyen, ezt majd önök fogják megépíteni.

Hozzátette: a kétkezi szakmák nem háttérbe szorulnak a digitalizációval, hanem összefonódnak. Ez azonban gyakorlati tudás nélkül kevés, még a Z generációnak is, akik részt vettek a programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában