átépítés

2019.12.01. 17:30

Közösségi térré alakítják a vízmű épületét

Fájó szívvel figyelték a település lakói, ahogyan az utóbbi évek alatt leromlott a helyi vízműtelep épülete. Mielőtt a községet rákapcsolták a regionális hálózatra, fúrt kutak voltak ezen a telepen szivattyúval, amely ivóvízzel látta el a falut.

K.G.

Ezt a funkcióját azonban elvesztette az épület, az állapota gyorsan romlott.

– Nem a központban, de jó helyen, a játszótér és egy szabadidő park között helyezkedik el, ezért az önkormányzat mindenképpen hasznosítani sze­rette volna, mondta Késmárki Tibor polgármester. Az ügyben sokáig nem történt előrelépés, amíg Witzmann Mihály országgyűlési képviselőhöz nem fordultak segítségért.

– A balatonendrédiek elképzelését megismerve a DRV Zrt.-vel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel és az illetékes miniszterrel is felvettem a kapcsolatot – mondta Witzmann Mihály. – Sikerrel jártunk, egy nyolc éve húzódó ügy végére tehettünk pontot.

Ingyenes vagyonátadással került az államtól Balatonendréd önkormányzatának tulajdonába az egykori vízmű épülete. Az erről szóló szerződést a napokban írták alá. Az épület felújításával a fiatalok számára kívánnak egy közösségi teret kialakítani. Késmárki Tibor hozzátette: a környékbeliek segítségét is várják a renováláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában