továbbtanulás

2019.12.03. 18:19

Nyílt napon láthattak bele a gazdaságtudományi kar képzéseibe

Hallgatók mutatták be képzéseiket, oktatók meséltek az egyetemről és játékos campusbejárás is várta a gimnazistákat, szakiskolásokat a Kaposvári Egyetem gazdaságtudományi kar nyílt napján.

Góz Lilla

Tömve volt diákokkal a 170–es előadóterem kedden délelőtt a Kaposvári Egyetemen, mindannyian a Gazdaságtudományi Karjának képzéseiről érdeklődtek a nyílt napon.

– A kaposvári katolikus gimnáziumba járok, a pénzügy és számvitel szak miatt jöttem el érdeklődni, a családomban mindenki könyvelő, szeretném továbbvinni – mondta el Fekete Letti. Megjegyezte: nagyon tetszett neki, hogy a hallgatók mutatták be a képzéseket, a somogyi campus mellett szól az is, hogy nem szeretne továbbtanulni messzebb lakóhelyétől.

Hageman Coen pedig a kereskedelem és marketing szak iránt érdeklődött, ám egyelőre nem döntötte el, hogy a kaposvári vagy a pécsi egyetemet választja.

– Édesapám is kereskedelemmel foglalkozott, szeretnék én is ezzel a területtel, jól beszélem a nyelveket és a barátaim szerint könnyen kommunikálok emberekkel – mondta el a táncsicsos gimnazista. A nyílt napon a teljes képzési spektrumot bemutatták, köztük a vidékfejlesztési agrármérnök, a kereskedelem és marketing, a pénzügy és számvitel és a nemzetközi tanulmányok szakokat.

– Jelenleg 580 hallgatója van a karunknak, jövő szeptembertől, ahogy az elmúlt években is 150-180 magyar hallgatót tudunk felvenni – mondta el Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja. Az idén a gazdaságtudományi képzéseket tekintve az oktatói minősítése a kaposvári karnak a negyedik helyen szerepel az országos rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában