fotó, videó!

2019.12.16. 17:47

Szaladtunk egyet a jóságért

Rendhagyó jótékonysági futást rendezett a 63. bázis Nagyatádon vasárnap. A frissítő, testmozgató rendezvényen a Somogyi Hírlap és a Sonline.hu csapata is képviseltette magát.

Barkóczy László

Vasárnap reggel az egykori nagyatádi laktanya területén, mintha nem is megállt volna az idő, de szinte egyenesen visszaszaladtunk a múltba. Otthonkás, fejkendős nénik és leányok, gumicsizmás, munkaruhás férfiak lepték el a régen volt alakulótér melletti körletflasztert. Segíteni érkeztek furcsa ruháikban, hiszen Vlasics Zoltán, a 63. bázis vezetője éppen ezt a vicces és szórakoztató módot találta ki.

– Mióta megnyitottunk, rengetegen látogattak meg minket, sok embert elérünk, így adódott az ötlet, hogy velük együtt segítsünk a Nagyatád és környékén élő rászorulóknak ezzel a futással – mondta lapunknak a rajt előtt Vlasics Zoltán, főszervező. Sok ehhez hasonló rendezvényt van még Somogyban ilyenkor, ezért gondoltunk arra, hogy színesítjük, egyedivé tesszük a miénket.

Egy jópofa, vicces rendezvényt szerettek volna, így a közel négyszáz méter teljesítéséhez sajátos öltözéket írtak elő. Nőknek otthonkában, fejkendőben, míg a férfiaknak gumicsizmában, munkásruhában kellett futniuk. Rengetegen keresték hát elő az alkalomhoz illő öltözéket, de többen akadtak, akik további ötletekkel szárnyalták túl a kiírást. Így került elő a talicska, vagy éppen a díszpárna, mellyel a 12 éves Krápecz Levente készített magának műpocakot.

 

– Minimum három kiló tartós élelmiszerrel lehetett benevezni – folytatta Vlasics Zoltán, azonban ezt sem lehetett leadni rögtön, hanem minden indulónak az adománycsomaggal együtt kellett végig futni a régi laktanya épületek körül.

Több mint százan vágtak neki a valóban nem túl hosszú távnak, de aki nem akart futni, az is leadhatta támogatását a 63. bázison. – Kifejezetten jó bulinak tűnt így futni – mesélte rajongva Bogár Eszter, a jótékonysági futás egyik lelkes résztvevője. – Így természetesen kaptunk az alkalmon, hogy futhassunk és ezzel támogassuk azokat, akiknek szüksége van rá. Örülök, hogy egy újabb – egyedi és vidám – lehetőség van arra, hogy a környékbeli családoknak segítsünk.

– Nagyon örülök, hogy ennyien részt vettek a futáson, és együtt tudtunk segíteni – összegezte végül a nagy rohanást Vlasics Zoltán. – Remélem, sikerül hagyományt teremtenünk ezzel az eseménnyel, és a következő években is segíteni a rászorulókat. Ebben az évben több mint 500 kilogramm élelmiszert és tisztítószert tudunk szétosztani a futók jótékonyságának köszönhetően. Az Árpád Fejedelem Általános Iskolában tanuló rászoruló gyerekeknek, illetve családjainak fogjuk eljuttatni az adományokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában