viszály

2019.12.28. 14:31

Tönkretette a szolgalmi út a többgenerációs család életét

Szégyenteljesen tette tönkre a családja életét egy a telkükön átvezető szolgalmi út a településen – fakadt ki hozzánk intézett levelében Lukács Dezső Ferencné.

K. G.

Az asszony azt mesélte, még a téesz időkben a kuláknak nyilvánított apósától vették el a területet, ám így azóta egy földút vezet közvetlenül a házuk mellett, ahová rendszeresen behajtanak egy közeli ingatlanra tartó autók. A sáros úton többször történt már baleset, rongálás, sőt könnyű testi sértés is. Lefotózott egy furgont, ami egyszer 5-6 órát parkolt a szolgalmi út közepén, akadályozva, hogy egy talicskát is eltoljanak mellette. Ismeretlen emberek járnak át rendszeresen a telkén, többször meglopták, eltűnt tőle bicikli, szerszámgép, tűzifa, búvárszivattyú.

Legalább tízszer tett már rendőrségi feljelentést. A család gazdálkodik, de nem tudnak zavartalanul közlekedni a saját udvarukban. Lovaskocsi, sőt, kóbor ebek járnak be a nyitott úton.

Lukácsék 2016-ban bíróságra adták az ügyet, amiről végül a Kúria döntött. Hiába próbálták bizonyítani az igazukat szakértői véleményekkel, fotókkal, videófelvételekkel, mégsem nekik adtak igazat. Lukácsné szerint azért, mert még 2004-ban a férje nem tiltakozott a fennálló helyzet ellen, ígéretet kapott, hogy megvásárolhatják az utat. Végül nem így történt. Szerinte ebbe rokkant bele a férje. S mint írja, ezzel megnyomorították az életét egy kilenc tagú családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában