szurkolás

2020.01.23. 17:27

Pomponlányok is buzdítják a Diamantos lányokat

A jövőben már nemcsak az egyetemi sportcsapatokat, hanem az Extraligás I. MCM Diamant Kaposvár női röplabdacsapát is buzdítják majd a Kaposvári Egyetem pomponlányai.

Kovács Gábor

Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá. A kampusz pompon csapata 2017 óta működik. A cheerleader-eket a hallgatók közül Kanyó Barbara verbuválta össze, aki 14 évig akrobatikus rockandrollt táncolt Pécsen. Jelenleg óvodapedagógusnak tanul a Kaposvári Egyetemen, és a szakdolgozatát írja.

– Először csak hobbi szinten jöttünk össze, hogy hetente egyszer táncoljunk – mondta Kanyó Barbara. – Aztán felléptünk a sportolók éjszakáján és a látványsport fesztiválon, ott figyeltek fel ránk.

Az alapcsapat hamar összejött, de pompon fiúkat még nem találtak.

– Ez egy életérzés, és egy iszonyú kemény sport, hiába mondják mások, hogy a tánc nem sport – fűzte hozzá Kanyó Barbara. – Az akrobatikus mozgás nagy odafigyelést igényel. Sok koreográfiát gyakorlunk, mert a mondás szerint a hamburgert is csak egyszer lehet megenni. Egy röplabda meccsen ötször lépünk fel, ami öt különböző táncot és koreográfiát jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában