fotókiállítás

2020.01.10. 20:00

Volt képünk hozzá – a Somogyi Hírlap jelenti

Huszonkilencedik alkalommal mutatta be lapunk az elmúlt esztendő legjobb sajtófotóit, a Somogyi Hírlap különleges tárlatának ezúttal is a Táncsics Mihály Gimnázium ad otthont.

Koszorus Rita

Ünnepek, sportesemények, fesztiválok, boldog pillanatok is visszaköszöntek a Somogyi Hírlap fotóriportereinek képeiről. A huszonkilencedik sajtófotó-kiállítás megnyitóján Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: a Táncsics Mihály Gimnáziumban nyílt tárlat számvetés az elmúlt esztendőről.

 

– Mindenhol ott voltunk, mert küldetésünk a somogyi emberek szolgálata – fogalmazott Lengyel János. – A Somogyi Hírlap és kiadónk hírportálja, a Sonline.hu mérföldkőhöz érkezett, ami annak köszönhető a megyében élők lelkiismeretesen dolgoztak, s ezzel lehetővé tették azt, hogy sok olyan hírt nyilvánosságra hozzunk, amelyekről azt hihettük, nem valósulnak meg. Hozzátette: munkánk során igyekszünk teret adni a tehetségeknek és mindenről fontos, érdekes hírről tájékoztatni. A főszerkesztő köszöntőjében megemlékezett a tavaly elhunyt Kercza Imréről, a Somogyi Hírlap egykor főszerkesztőjéről, aki annak idején elindította a sajtófotó-kiállítások sorozatát.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere megköszönte a Somogyi Hírlap fotóriportereinek Lang Róbertnek, Muzslay Péternek, Kovács Tibornak, Németh Leventének, Németh Andrásnak az egész éves munkát. – Végignézzük ezt a kiállítást, és feltesszük a kérdést, valóban ezek a dolgok történtek-e a múlt esztendőben. Tagadhatatlan, hogy ami most itt van mögöttem, az az elmúlt év valósága. Ezt a valóság közvetítést szeretném megköszönni mindannyiunk nevében – mondta Szita Károly.

 

 

 

 

 

A Somogyi Hírlap hagyományosan a kiállításon adta át Az év embere díjat, az elismerést lapunk ezúttal Csúcs Tibornak adományozta a horvát-magyar kapcsolatokért fáradhatatlanul tevékenykedő, értékteremtő munkája elismeréseként. A díjazott 2014-ig Kaposvár Megyei Jogú Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzatának elnökeként dolgozott, s az Országos Magyar-Horvát Baráti Társaság alelnöki posztját is ellátta. Csúcs Tibor három éve a Somogy Megyei Magyar-Horvát Baráti Egyesület elnöke, s évtizedek óta azon dolgozik, hogy tartalommal teljenek meg a testvértelepülési kapcsolatok.

Az év emberének Lengyel János, főszerkesztő adta át a díjat, amelyet Ficzere Mátyás, Príma-díjas keramikus, fazekas és népi iparművész készített.

– Szerencsére úgy alakult az életem, hogy számos elismerésben volt részem, de Az év embere díja igazán megtisztelő – mondta Csúcs Tibor. – Erről a munkáról, amiről én azt mondom, hogy ablakot nyitunk a déli szomszéd felé. Hozzátette: ezentúl is Somogyországot szolgálja.

Klotz Péter, szőlősgyöröki polgármester külön gratulált a díjazottnak, majd Somogyvár, Buzsák, Somogyjád, Igal települések vezetőivel együtt egy Szász Endre alkotást és egy emléktáblát adott át a megnyitón az év emberének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában