tárlat

2020.02.17. 18:14

Tárlaton 16 év legszebb alkotásai

Festmények, grafikák, szobrocskák, vagy a népművészetből merített tárgyak egyaránt megtekinthetők a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában.

Gamos Adrienn

Fotó: Kasza Jozsef

A mintegy 400 mű a képző- és iparművészet változatos világát öleli fel az elmúlt 16 év legszebb alkotásaiból. A ságvári Szilády Áron Általános és Alapfokú Művészeti Iskola volt és jelenlegi tanulóinak munkáiból válogatták össze a tárlat anyagát; a különféle témák, érdekes megoldások gyermeknek és felnőttnek egyaránt vizuális élményt nyújtanak március 6-ig. Az egykori és mai növendékek rátermettségüket bizonyították már országos helyezéseket elérve, számtalan művészeti versenyen.

A kiállított alkotásokat Horváth Győző az intézmény egykori diákja, a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az ünnepélyes megnyitón a ságvári iskola Rokolya citerazenekara mellett Tarjányi Borbála lépett fel, szavalatával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában