készlet

2020.02.27. 11:30

Vény nélküli fájdalommentesség: elmaradt a roham a receptoldás után

Vény nélkül kapható az Algopyrin a gyógyszertárakban február 19-e óta. A fájdalom-és lázcsillapító iránt az elmúlt napokban megnőtt a kereslet, de a somogyi patikákban van belőle bőséges készlet.

Góz Lilla

Napok óta, egészen pontosan február 19-e óta vény nélkül kapható az Algopyrin a gyógyszertárakban. A fájdalom-és lázcsillapító iránt gyorsan megnőtt a kereslet, de a somogyi patikákban bőséges készlet van belőle.

– Aki már értesült róla, hogy ismét vény nélkül kapható a gyógyszer, az már keresi nálunk – mondta el Kollárovicsné Filó Ágnes, az Arany Sas Gyógyszertár tulajdonosa. Patikájuk felkészült, bőséges készlettel rendelkeznek a népszerű gyógyszerből.

– Többen érdeklődtek már nálunk, de nem tapasztaltuk, hogy a napokban több fogyott volna az Algopyrinből – mondta el Bali Tibor, a Kaposi Mór Oktató Kórház Szigethy Gyula gyógyszertárának vezetője. Hozzátette: a Panalgorin kiváltásához sem kell már recept, ebből a gyógyszerből viszont több fogyott a napokban, mint korábban.

– Volt, aki csak azért jött hozzám, hogy felírassa a gyógyszert – mondta el Horváth Mária kaposvári háziorvos. Az Algopyrin jól bevált a láz-és fájdalomcsillapítás során, praxisában javasolta betegeinek a készítményt.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a múlt héten engedélyezte, hogy recept nélkül is elérhető legyen a patikákban az Algopyrin. A metamizol-nátrium hatóanyagú készítmény 2007 óta volt vényköteles, népszerűsége máig töretlen maradt a fájdalomcsillapítók között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában