vírusveszély

2020.03.10. 09:00

Észak-Olaszországra és Kínára figyelnek a Videoton gyáraiban

A koronavírus-fertőzés ellenére sikerült megszervezni a folyamatos alkatrész-ellátást a Kaposvári Videotonnál.

Harsányi Miklós

Március közepén megérkezik az az értékes hajórakomány Kínából a szlovéniai Koperba, amely a folyamatos munkához kell Kaposváron. Rossz hír ugyanakkor, hogy drágul a tengeri szállítás.

Pálca Levente ügyvezető igazgató a Somogyi Hírlapnak azt mondta: a biztonság érdekében új belső eljárásrendet dolgoztak ki, s 30 helyre szereltek fel kézfertőtlenítőket, a központi bejáratnál éppúgy, mint a folyosókon, s az összes üzemben. A készülékek feltöltéséről folyamatosan gondoskodnak a legnagyobb kaposvári ipari vállalatnál, ahol csaknem 1200-an dolgoznak. – Kaposváron és Marcaliban folyamatosan zajlik a termelés – mondta.

– A vállalathoz hetente összességében 80 kamion érkezik, illetve ennyi teherautót indítunk útnak – közölte. – A sofőröknek is kötelező a kézfertőtlenítés. Kiemelt figyelmet fordítunk a higiéniai szabályok betartására, a kézfogás mellőzését kértük a dolgozóktól.

A Kaposvári Videoton az utóbbi időszakban évente legalább hatmilliárd forint értékben rendelt alapanyagot Kínából, s csaknem 70 beszállítóval álltak kapcsolatban. Pálca Levente közölte: számos távol-keleti gyárban kezd beindulni a termelés, s jelenleg nem látnak ellátási gondot. A szállítással azonban adódhatnak nem várt nehézségek. Nem tudni ugyanis, hogy milyen ütemezés szerint indítják útnak a hatalmas konténerszállító hajókat. S egyes tengeri szállítmányok tarifája már 15-20 százalékkal drágult. A Kaposvári Videoton Olaszországból is importál műanyag alkatrészeket. Az ügyvezető igazgató elmondta: Kína mellett aggódva figyelik az észak-olasz eseményeket is. Gondot jelenthet számukra a koronavírus-fertőzés miatt elrendelt észak-olaszországi karantén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában