invázió

2020.03.18. 14:00

Tömegek rohamoztak a piacon

Megélénkült a kaposvári nagypiac forgalma kedden. A legtöbben füstölt termékeket, húsokat és a tojást keresték.

Góz Lilla

Nagyatádon már bezárták a piacot, a megyeszékhelyen még nyitva volt, kedden óriási volt a forgalom, zömében idősek léptek napközben a standokhoz. A legtöbben füstölt termékeket, húsokat és a tojást keresték. A vásárcsarnokban nagy a forgalom, az élelmiszeren kívül az egyéb (zokni, lábbeli, stb.) termékeket nem árulhatják most.

Szájmaszkban érkezett vásárolni kedden a kaposvári nagypiacra Kovács Szilvia és párja. – Hétfőn éjszaka érkeztünk haza Salzburgból, vendéglátósként dolgoztunk ott, óvatosságból szájmaszkban jöttünk bevásárolni, muszáj volt, mert nincs otthon semmi élelmiszer – mondta el a mosdósi nő. Hozzátette: otthon maradnak, nem találkoznak szüleikkel, unokáikkal sem a következő napokban.

A legtöbben a húsos pultoknál álltak sorban a kaposvári nagypiacon. Sorok kígyóztak a tojástermelők előtt is. Többen tálcaszámra vittek belőle, de jól fogytak a füstölt húsok is. Keresett volt a kolbász, szalonna, van, aki pedig már a sonkát kereste.

A leghosszabb sorok a húsos pultoknál alakultak ki kedden

Bíró Éva, a kaposvári nagypiac vezetője elmondta: a hat órától nyitva tartanak, a biztonságos vásárlás érdekében kérik, hogy vásárlóik tartsanak legalább egy-két méter távolságot egymástól, figyeljenek a higiénés szabályok betartására és szükség esetén mossanak kezet vásárlás közben is.

– Az új csarnokban található vásárlói mosdó mellett, a pecsenyesor mellett, valamint a régi csarnokban két helyen is lehetőséget biztosítunk kézmosásra, a takarítók óránként fertőtlenítik a kilincseket, fogantyúkat – sorolta Bíró Éva. Megjegyezte: őstermelőik, kereskedőik bőséges kínálattal készültek a napokban. Sokan közülük növelték a füstölt áruk mennyiségét, amelyek hűvös helyen hosszú ideig elállnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában