tojásírás

2020.04.25. 06:00

Az internet segítségével sajátíthatták el a gicázást

Az online térben zajlott az a foglalkozás Nagybajomban, ami egy régi szokást, a tojásírás hagyományát elevenítette fel. Közel húsz résztvevő figyelte egy időben a számítógép képernyőjét, ahol György-Dávid Anita avatta be az ügyes kezű érdeklődőket a gicázás rejtelmeibe.

A. G.

– Még március elején meghirdettük a közös tojásfestő délutánt, ám a kialakult helyzet átírta a programot. Ezután esett a választás egy online alkalmazásra, amelyen keresztül lehetőség adódott arra, hogy mind a 16 jelentkezővel egyidejűleg kapcsolatot teremthessek – mondta el György-Dávid Anita.

Az egymástól alig pár háznyira élő résztvevők előzetesen megkapták a tojásfestéshez szükséges eszközöket, a speciálisan elkészített írókát. – A tojás kifúrásával kezdtük az online folyamatot, aztán a tisztítás és viaszozás következett. Ami egy kis nehézséget okozott, hogy míg élőben könnyen látható egy-egy mozdulat, a gicázáshoz szükséges kéztartást csak részben tudtam megmutatni, de az elkészült munkák alapján úgy gondolom, hogy átment az információ. Közel három órán keresztül készültek a tojások a monitorok előtt. Elmélyült munka zajlott mindenhol, s a héten mindenki otthon alkotott a tanultak alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában