megyei időjárás

2020.04.12. 07:00

Felhős égbolt vár ránk húsvétvasárnap

Húsvétvasárnap is kora nyáriasan meleg idő lesz. A napsütést helyenként az eddiginél kissé több felhő zavarhatja meg.

Sonline

Csapadék nem várható. Mérsékelt, kissé élénkülő délies szél fúj. Éjszaka kezdetben kevés lesz a felhő, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, csapadék nem várható. Tovább élénkül, megerősödik a szél.

Fronthatás ugyan nem terheli szervezetünket, de melegfront jellegű panaszok – fejfájás, koncentrálási nehézségek, vérnyomás-ingadozás – előfordulhatnak a fokozottan érzékenyek körében. (forrás: met.hu)

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel +8,

vasárnap délután +20,

hétfő reggel +8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Húsvéthétfőn megerősödő délnyugati szél mellett, erősen megnövekszik a felhőzet, és délután északnyugaton előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok, estétől pedig északon is lehet kisebb eső, záporeső. Éjjel markáns hidegfront érkezik erős, sőt viharos É-i széllel, hirtelen lehűléssel, és egyre többfelé esővel.

- Kedden hidegfront okoz kellemetlen időjárást. Reggel, délelőtt még borongós, sokfelé csapadékos időre készülhetünk esővel, havas esővel, néhol átmeneti hóeséssel, majd dél felé elvonul a csapadékmező, egyre többfelé szűnik meg a csapadék, és süt ki a nap. Sokfelé erős északi szél fúj.

- Szerdán, csütörtökön előreláthatólag visszatér a napsütéses, kissé melegedő, de hűvös időjárás.

- Pénteken és a hétvégén a napos időszakokat felhősödések zavarhatják meg, és elszórtan gyenge záporok is kialakulhatnak. Keleten, északkeleten várható a leghűvösebb, délnyugaton az enyhébb időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában