változások

2020.06.30. 11:08

Balatonszemes polgármester nélkül maradt 

Lemondott polgármesteri tisztségéről Szomorú Szilárd, Balatonszemes polgármestere.

Koszorus Rita

A településvezető ezt Balatonszemes hivatalos közösségi oldalán jelentette be. – Tegnap este bejelentettem a testület felé, hogy befejezem azt a munkát, amelyet csak önöknek köszönhettem, hogy eddig betölthettem – olvasható a közleményben. – Én nem harcba, csatába indultam. Van akinek ez az élete, nekem nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan lejáratni kívánják mindenki előtt. Ugyanakkor semmiképpen sem szeretnék a fejlődés útjába állni.

Néhány héttel ezelőtt már szimpátia tüntetést terveztek a polgármester szimpatizánsai, mivel folyamatos támadások érték Szomorú Szilárdot a közösségi médiában egy kritikus csoport által.

– Mindenkinek látható és érezhető, hogy óriási a feszültség településünkön – fogalmazott a leköszönő polgármester. – Ebből kiindulva levontam a következtetéseket és megtettem azt, amit a településünk érdeke megkíván, július 1-jei nappal lemondtam a polgármesteri tisztségről. Mindezt annak reményében teszem, hogy a településünk végre találjon egy olyan személyt, aki együttműködést és fejlődést tud hozni Balatonszemes életébe.

Úgy fogalmazott: jobbnál jobb képviselő-társait hagyta magukra, akikkel tele voltak tervekkel és ötletekkel. Hozzátette: abban bízik, hogy mielőbb új és kiváló személy tölti be ezt a pozíciót.

Szomorú Szilárd 2019-ben lett Balatonszemes polgármestere, miután a Fidesz-KDNP jelöltjeként magabiztosan utasította maga mögé kihívóit és szerezte meg a voksok 62,18 százalékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában