szépen nőnek

2020.06.26. 14:45

Chipet kaptak a petesmalmi hódbébik

A petesmalmi vidrapark legújabb lakói, a hódmama és kicsinyei családi idilljét chipelés szakította meg a napokban.

B.Z.

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy sérült hódot ápol Balogh Márta. Akkor az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy a mentett állat vemhes, sőt, éppenséggel a vemhesség legutolsó szakaszában van és hamarosan életet is adott az utódoknak.

A vidrapark vezetője elárulta, hogy az elmúlt időszakban hatalmasat nőttek a hódbébik, Gabi és Szandi. Az anya féltő szeretettel gondoskodik a jövevényekről, ezért kicsit megzavarta az idillt a beavatkozás. Mint megtudtuk a hód védett állat, ezért tartásuk engedélyhez kötött. Emiatt volt szükség chip behelyezésére, és az így kapott egyedi azonosítókra a tartási engedélyhez. A beavatkozást a Fővárosi Állat-és Növénykert szakembere végezte.

– A hódok gondozása nem igényel több figyelmet, időt a vidráénál például, ám most sok az ezzel járó papírmunka és anyagi költség – emelte ki Balogh Márta.

A hódmama felépült sérüléseiből, ám a piciknek még szükségük van anyjukra, ezért még nem engedik szabadon. A hódbébik várhatóan a telelést követően március-április környékén kezdhetik meg önálló életüket természetes, vad élőhelyükön. Addig is a petesmalmi vidrapark szerencsés látogatói megcsodálhatják nappal is az amúgy éjszakai állatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában