valami kezdete

2020.06.12. 15:18

Felkerült a bokréta, szeptemberben indulhat a gyártás

Elérte a BM Heros kaposvári üzemcsarnokának építése a legmagasabb pontját, ez alkalomból pénteken megtartották a bokrétaünnepet. A rendezvényen elhangzott, a tervek szerint szeptemberben megindulhat a speciális gépjárművek gyártása.

Góz Lilla

Fotó: LANG ROBERT

– A kaposváriak javuló életminőségének alapja a termelő, értékteremtő munka, ezért tűztük ki célul városunk 21. századi újraiparosítását – mondta köszöntőjében Szita Károly polgármester a BM Heros üzemcsarnokának bokrétaünnepségén. Kiemelte: versenyképes helyi gazdaságot építenek innovatív megoldásokkal, minőségi gyártással és magasabb munkabérekkel. Szita Károly megjegyezte: az üzemcsarnok mellett tanműhely épül, hogy a szaktudást a következő generációnak át tudják adni.

– Mérföldkőhöz érkeztünk, szeptembertől elindulhat egy olyan gépipari gyártás, ami pótolhatja a hiányt Kaposvár életében – mondta el Rajnai Attila, BM Heros Zrt. vezérigazgatója: Bemutatta a tizenhat személyes autóbusz prototípusukat is, amelyet újdonságként gyártanak. – Nem csak modern gyártó csarnok, hanem oktatási és képzési központ kezdheti meg működését, ami Kaposvár mellett a régió versenyképességének erősödését szolgálja – mondta el Kiss László, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója. Kérdésünkre a vezérigazgató elmondta: a háromezer négyzetméteres gyártócsarnok megépítése és a környező terület rendezése 810 millió forintba kerül.

– Hatezer köbméternyi talajt a helyére tettünk, az alapokba ezer köbméter beton került és 110 tonna acélszerkezetet szereltünk össze – mondta el Turi Zsolt, ConstructX Kft. ügyvezető igazgatója. Az ünnepség végén szalagok kerültek a koszorúra, amelyet egy emelő szerkezet segítségével elhelyeztek az épület tetejének oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában