ünnep

2020.06.22. 11:32

Nagysikerű roma családi nap Somogyszobon

A somogyszobi Roma Nemzetiségi Önkormányzat „utó” gyermeknapként is nevezhető sikeres családi napot rendezett önerőből a településhez közeli „Vackor Pihenőház” területén.

Györke József

Fotó: Picasa

A borongós, hűvös idő ellenére szép számmal érkeztek roma családok. A köszöntőt követően a gyerekek szüleikkel közösen hét állomásból álló „akadályversenyt” küzdöttek le, ahol ügyességüket és kreativitásukat is elő kellett venniük. Valamennyi induló a versenyt befejezve édes ajándékokat kapott. Volt olyan kisgyerek, akinek az ölében alig fért el a sok édesség.

Akik túljutottak a próbákon, azok a „Zuzuland” jóvoltából használatba vehették a dühöngőt és az óriási csúszdát. A velük tartó Brigi néninél pedig kifestethették arcukat is. Hamar eltelt az idő, s közben megfőtt a saját szakácsnőik által készített finom pincepörkölt. Ebéd után játék következett ismét, majd Gerendai Csabi zenéjére lufi-taposó és söprűs tánc hozta ismét mozgásba őket. A sok ugrálás után aztán a hideg idő ellenére is szépen fogyott egy úrhidai vállalkozó által felajánlott görög és sárgadinnye. A nap végére a pontot a jégkrém és a palacsinta evészet tette fel – mondta Orsós István, aki 19 évével úgy tudjuk, a megye legfiatalabb roma vezetője.

Ez volt első nagyszabású, de sikeres rendezvénye. Izgult is előtte, de sokan segítették munkáját. Különösen Fillér Edit és Dékány Szilvia, valamint az állomásvezető szülők és a szakácsnők. A családok egymást segítették. Nagyon kulturáltan folytak az „ütközetek”. A biztatásokon kívül más hangos szó nem hangzott el. Példaként állhatnak sok rendezvény előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában