videó

2020.06.15. 16:09

Rockballada készült az egykori taszári bázisról

Szeretett légibázisa tiszteletére nem mindennapi videóklippel és instrumentális emlékdallal rukkolt elő Speri Norbert.

Koszorus Rita

A siófoki születésű férfi sorkatonaságát töltötte az egykori taszári légibázison. – A közelmúltban Pápa mellett jártam, ahol felismertem a taszári repülőgépeket – mesélte kérdésünkre az End of forszázs című dal szerzője. – Nagyon elszomorító látvány volt, ahogyan ott süllyednek a földbe – mondta, s azt is, hogy valójában ez ihlette meg a dalt.

A férfi 1995-től volt sorkatona Taszáron, ahol az ellátó századnál teljesített szolgálatot. Így igazán közelről megismerkedhetett a MiG-29 és Szu-22 repülőgépekkel, hiszen ezek üzemanyag-ellátását kellett biztosítani beosztása szerint. – Nagyon emlékezetes időszak volt ez az életemben – mesélte Speri Norbert. – A Taszári Légibázis hősies időszakát el tudtam csípni, megfertőzött a kerozinszag a reptéren.

Egy videóklip is készült az emlékdalhoz, amelyet sokan rockos indulónak neveznek. Az eredeti felvételek éppen 1995-ben készültek Taszáron, míg a gitározós jelenteket Pápán az eredeti gépek előtt vették fel.

Speri Norbert, bevonulásának évfordulóján tavaly május 24-én járt legutóbb Taszáron. Nosztalgikus hangulat kerítette hatalmába, amikor ismét megtette az utat a laktanya és a reptér között. Itt ugyanis huszonöt évvel ezelőtt minden egyes nap végigsétált, csak akkor nem állták őrök az útját, mint most.

Mindenesetre nem feledi a taszári légibázist, s a jövőben is tervezi az újabb látogatást a somogyi településre, hogy a Repülőmúzeumot is megnézze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában