projekt

2020.06.07. 21:00

Táncsicsosok sikere egyetemisták közt

Egy volt és két jelenlegi táncsicsos diák, valamint Schmall Rafael nyerte a győri Széchenyi István Egyetem inkubációs programját.

Góz Lilla

A tavaly érettségizett Vámosi Flórián, Vámosi Miksa 12. B és Yake Andrew Erik 12. D osztályos diákok, valamint Schmall Rafael alkotta az Ultimate Waterprobe elnevezésű csapatot.

A győri versenyen 20 millió forintos tőkebefektetést nyertek, így egy 100 millió forintra értékelt Startup céget hozhatnak létre kaposvári székhellyel. A táncsicsos diákok csapata volt az egyedüli a programban, akik középiskolás tagokkal indultak. – A hagyományos laboratóriumi vízvizsgálatok mellett gyorsabban kaphatunk friss információkat, a folyamatos monitorozással megelőzhető például egy tömeges halpusztulás – mondta Vámosi Flórián. A megmérettetésről a közönség díjat is elhozták. – Egy prototípuson dolgoznak, természetes tavak, gyógy-és termálvizek minőségét monitorozzák majd – mondta el Vámosi László felkészítő tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában