különleges tanulási módszerek

2020.08.26. 20:00

Rendhagyó tanévkezdés várja a diákokat megyeszerte

Megérkeztek a tankönyvek a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolába. Jövő hét hétfőig mind a 12 kaposvári iskolába osztályonként szétválogatják az olvasmányokat, munkafüzeteket, amelyeket a gyerekek az első tanítási napon kapják meg. A koronavírus járvány miatt számos óvintézkedést kellett bevezetni az oktatási intézményekben.

Góz Lilla

Könyvekkel teli teherautó gördült be a Kodály iskola udvarára szerdán délelőtt. Amint lenyitották a gépjármű hátsó ajtaját, a pedagógusok, technikai dolgozók a könyveket a tornaterembe vitték. Itt osztályonként rendszerezték a tankönyveket, amelyeket az első tanítási nap reggelén a padokra teszik a diákoknak.

– Augusztus 31-éig mind a 12 kaposvári általános iskolába megérkeznek a tankönyvek, amelyeket szeptember elsején kapnak meg a gyerekek – mondta el Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója. Hozzátette: az új könyvek mellett használt, jó állapotú tankönyvek is kerülnek a csomagokba, amelyeket az iskolai könyvtárakban tároltak. A koronavírus járvány miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma számos kötelezettséget és ajánlást írt elő az oktatási intézményeknek a diákok és a tanárok egészsége érdekében.

 

– Alapvető kötelezettség a mindenre kiterjedő napi fertőtlenítő takarítás, a bejárathoz kézfertőtlenítő állomásokat kell telepíteni, valamint egy elkülönített helyiséget kell kialakítani minden iskolában, ahová az a gyerek kerül, akinél bármilyen betegség gyanúja felmerül – sorolta a főigazgató. Kiemelte: a testnevelés órákat a szabadban kell tartani, ha az időjárás megengedi, valamint kellő távolságot kell tartani a közös helyiségekben. – A szájmaszk használata intézményekként változik, a Kodályba belépő idegen csak maszkban, kézfertőtlenítés után léphet be és csak is időpontra érkezhet ügyintézésre – mondta el Szabóné Kudomrák Zsuzsanna. Megjegyezte: egyes iskolákban, ahol a biztonságos távolságtartás nem megoldható a közösen használt terekben, helyiségekben, ott kötelező lesz a maszk viselése mindenkinek. Az osztálytermekben a gyerekek viselhetnek maszkot, de nem kötelező nekik. A krónikus betegségben szenvedő diákok a szülők kérésére tartósan mentesülhetnek az iskolába járás kötelezettsége alól és távoktatással vehetnek részt a tanításban.

 

Tanévnyitó az első napon

Minden kaposvári iskolában helyi intézkedési tervet dolgoznak ki, amelyekről a szülőket még a tanévkezdés előtt tájékoztatják. A központi tanévnyitót augusztus 31-én öt órakor tartják a Kinizsi általános iskolában. – A tizenkét kaposvári iskolában az első tanítási napon reggel nyolckor lesznek a tanévnyitók, amelyen csak a gyerekek vehetnek részt, az elsősöket pedig egy szülő kísérheti el – tette hozzá a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában