látogatás

2020.09.07. 11:38

Eredményeket értékeltek Karádon

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő Karádra látogatott.

Sonline

Schádl Szilárddal, Karád polgármesterével találkozott Witzmann Mihály országgyűlési képviselő. Az elmúlt évek pályázati eredményeit értékelték, és a jövőbeli feladatokról is egyeztettek.

Az utóbbi években több mint 3 milliárd forintnyi támogatás érkezett az 1600 lakosú községbe. Így kerülhetett sor napelemes rendszer telepítésére, a közvilágítás fejlesztésére, a szennyvíz beruházásra, utak aszfaltozására, önkormányzati ingatlanok energetikai fejlesztésére, az óvoda udvar modernizálására, az 56-os emlékmű és a világháborús szobor felújítására, a katolikus templom komplex fejlesztésére, valamint az orvosi rendelő eszközbeszerzéseire. A napokban érkezik meg az új traktor is, amelyet a külterületi utak karbantartására kíván használni az önkormányzat.

A Tájházat is megtekintették, amelynek felújítása is a tervek között szerepel. Erre szintén nyert pályázati támogatást a település. Folyamatban van az új bölcsőde építésének előkészítése, illetve a minisztériumi egyeztetések eredményeképpen megkezdődött a Karád-Andocs útszakasz korszerűsítésének szakmai előkészítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában