fotók

2020.09.08. 17:30

Ovisok öröme: tornazsákba csomagolták a segítséget

Az országban elsőként a kaposvári gyerekek vehették át az E.ON óvodakezdő csomagját. A nagyvállalat idén ötszáz fiatalnak segít, Somogy megyében kétszázharmincan kapnak támogatást. A kézműves eszközöket és tisztálkodási szereket tartalmazó tornazsákokat az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházában adták át kedden délelőtt.

Marosi Gábor

Izgatottan várták a gyerekek, hogy az asztalon sorakozó piros színű tornazsákokat végre megkaphassák. A csomag mélyére azonban csak azután nézhettek, hogy véget ért a Bárczi-iskola Tanárok együttesének koncertje. A gyerekdalokat láthatóan nagyon élvezték az óvodások. Tapsoltak, kiabáltak, időnként pedig bekapcsolódtak az éneklésbe is. A félórás műsor után Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője, valamint Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere osztotta ki a csomagokat.

A tornazsákokban tisztasági szerek, például fogkefe, fogkrém, szappan, törölköző és zsebkendő volt, valamint kézműves- és kreatív foglalkozásokhoz használható eszközök; vízfesték, ceruza, papírragasztó, gyurma és zsírkréta. Emellett az adományozók cipőt is tettek a csomagokba. Kujbus Dominika, az egyik szülő elmondta: nagyon hálásak, hiszen az intézménytől minden évben kapnak segítséget, így a nyár végén ezekre a dolgokra már nem kell költeniük. Hasonlóan vélekedett egy hat és egy nyolc gyermekes édesanya is. Mindkét szülő elmondta: fontos a támogatás, hiszen ha ez nem lenne, akkor csak nagyon nehezen, apránként tudnánk megvásárolni az óvoda és az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, tárgyakat és ruhákat.

 

Az óvodakezdést segítő felajánlásokból a kaposvári fiatalok mellett kastélyosdombói, barcsi és lakócsai gyerekek is kapnak. A megyeszékhelyen összesen 128 csomagot osztanak majd szét, ebből negyvenen már át is vehették az ökumenikus gyerekházban.

– Már kilenc éve szervezünk közös akciót az E.ON-nal – fogalmazott Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházának vezetője. – Azok a gyerekek kapnak támogatást, akik hozzánk jártak korábban, illetve megkerestünk több óvodavezetőt és tőlük tudtuk meg azt, hogy kiknek van szüksége segítségre. A koronavírus-járvány miatt a gyerekházban csak korlátozott számban osztottuk ki a csomagokat, a többi óvodába pedig még a héten eljuttatjuk az ajándékokat. Azt gondolom, hogy ez a támogatás mindenkinek nagy segítség, hiszen több pénz maradhat a családoknál – tette hozzá Bacza Barbara.

Fejenként tízezer forintos segítséget kaptak

Az E.ON évek óta, elkötelezetten támogatja a gyerekeket. Az energiavállalat, csak úgy mint a korábbi években, idén is csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójához. A cég ötmillió forint értékű támogatással járult hozzá a tanszercsomagot adományozó programhoz és ugyanennyi pénzt fordítottak az óvodások támogatására is. A legkisebbek évkezdését, fejenként tízezer forint értékben segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában