elszabadult indulatok

2020.09.30. 20:00

Parázs vita után feloszlatta magát az őrtilosi testület

Feloszlott az őrtilosi képviselő-testület. Erről kedden délután egy közmeghallgatással egybekötött rendkívüli ülésen döntöttek a falu vezetői. Az ötfős testület három tagja kezdeményezte a feloszlatást, mert szerintük a polgármester nem tud együttműködni a testületi többséggel, s ez hátráltatja a település fejlődését.

Marosi Gábor

Pazarló gazdálkodást folytat a polgármester, valamint számos döntést a képviselő-testület tudta nélkül hozott meg az elmúlt hónapokban – kezdte a hosszas felsorolást Légár Zoltán Istvánné, őrtilosi képviselő.

Szerinte a polgármester sok mindenről egy személyben döntött, a feloszlatásról szóló beadványukat pedig kétszer is visszadobta. A bajok szerinte tavaly karácsonykor kezdődtek, amikor a polgármester tartós élelmiszercsomagot adott minden őrtilosi családnak. Az ellenzéki képviselők úgy vélik, hogy Kelei Zita polgármester sokkal több lisztet, cukrot, száraz tésztát és étolajat vásárolt, mint amennyire szükség lett volna.

Légár Zoltán Istvánnénak, Tersztenyák Veronikának és Cserni-Musztács Marietta képviselőknek az sem tetszett, hogy a polgármester a választások után korszerűsítette a hivatalt, s 686 ezer forintért két klímát is felszereltetett. Az ellenzékiek azt is kifogásolták, hogy augusztus huszadikán a polgármester a saját nevében osztott kenyeret a faluban, a számlát azonban az önkormányzat fizette. „Ő legalább adott” – kiabálta be egy asszony.

Kelei Zita a felsoroltakra reagálva elmondta: nem érti, hogy ezeket a „problémákat” miért a közmeghallgatáson hallja először, és eddig miért nem kérdeztek a képviselők. Hozzátette: az elmúlt hónapokban azért hozott önálló döntéseket, mert a vírushelyzet idején a testületek nem üléseztek és mindenről a polgármesterek döntöttek egy személyben, erre a kormány adott felhatalmazást. Kelei Zita hangsúlyozta: a képviselők feloszlatásáról szóló beadványát azért nem fogadta el kétszer sem, mert az nem felelt meg a formai követelményeknek. A költekezésekre reagálva kiemelte: minden elköltött forintról el tud számolni és vállalja is érte a felelősséget.

Az őrtilosi kultúrházban tartott ülésen a helyiek is kérdezhettek és elmondhatták véleményüket. Szerintük az elmúlt egy évben látványosan fejlődött a falu. A felszólalók többsége nem értett egyet a testület feloszlatásával, fölöslegesnek tartva az időközi választást. A közmeghallgatás után döntöttek a képviselők, három igen és két nem szavazattal feloszlott a testület. Az új választásig azonban továbbra is a jelenlegi felállásban látják el a falu képviseletét.

Kele Tiborné:

– Azt gondolom, hogy a jelenlegi településvezető teljesen máshogy vezeti a falut, mint ahogyan az elődje tette. Azért is jöttem el a közmeghallgatásra, hogy kiálljak a polgármester asszony mellett, hiszen egyetértek a munkájával. Az elmúlt egy évben nagyon sok fejlesztés valósult meg a faluban és további tervek is vannak, ezeket pedig támogatni kell.

Varga Tiborné:

– Nem kellene háborogni a faluban, hiszen minden jól működik. De ugye tudjuk, hogy mindig lesznek elégedetlen emberek. Én támogatom a polgármestert. Mert jól végzi a munkáját. Hiába oszlott fel a testület, a következő választáson is a jelenlegi polgármesterre szavazok majd. Fejlődik a település, ezért úgy vélem, hogy nincs okunk a panaszra.

Gócza József:

– Teljes mértékben támogatom a polgármester asszonyt. Amit a három „ellenzéki” képviselő csinált az egy partizán­akció. Azt gondolom, hogy a tapasztaltabb képviselő asszony találta ki a feloszlatást, a két fiatal pedig beállt a sorba. Nem értek egyet a feloszlatással, hiszen a polgármester agilis, és a mai kornak megfelelően fejleszti a települést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában