videó

2020.09.09. 18:10

Bringásreggelin szélesedett a kerékpárút

Sajtos pogácsa, túró rudi és kefír: a bicajosokat reggelivel kínálták szerdán a Kossuth téren. A bringázás népszerűsítését szolgálta a rendezvény, s a kerékpárutak bővítésével, fejlesztésével új lehetőségek tárulnak a kerékpárosok elé.

Harsányi Miklós

– Mindennap bicajozom, a szezon nálam márciustól októberig tart – mondta az 53 éves Sánta Tamás, bringával gördült a Zárda utcából. – Szerintem a kerékpározás egészséges, gyors, kényelmes. S amíg a nagy forgalomban az autósok szabad parkolóhelyet keresgélnek, én pillanatok alatt leteszem a bicajt és megyek a dolgomra. Azt tapasztalom, hogy az utóbbi időben egyre több fiú és lány bringázik. Ez nem csak egészségügyi, hanem környezetvédelmi szempontból is hasznos.

Dér Tamás alpolgármester azt mondta: a városlakók egészsége érdekében számos programot, kezdeményezést indítottak el. Fontos, hogy a kaposváriak rendszeresen mozogjanak, s ehhez ideális a kerékpározás is. Munkába menet vagy épp szabadidős tevékenységként kiváló lehetőséget teremt a bringázás. Kaposváron és környékén a meglévő kerékpárutak, illetve az ehhez kapcsolódó fejlesztések újabb távlatokat jelentenek a kerékpárosoknak.

– Összesen három helyszínen vártuk a bringásokat – közölte Csajka Hedvig kaposvári ökomenedzser. – A Life-Ip Hungary a levegőminőség javítását tűzte ki célul, s nyolc régió tíz településén, így Kaposvárt is érinti a program.

A szervezők legalább 300 bringás jelentkezését várták szerdán reggel a megyeszékhelyen, s a helyi cégeknek versenyt is hirdettek. Annál a vállalkozásnál, ahol a legtöbb bicajost regisztrálják, kerékpártárolót építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában