iskolatáska

2020.09.01. 16:24

Több mint hétszáz elsős gyereknek csöngettek be az új tanévre Kaposváron

Többen mint tavaly ilyenkor, összesen 722 gyermek kezdte meg az első osztályt a megyeszékhelyen az egyházi és állami fenntartású iskolákban.

K.G.

A Honvéd utcai tagiskolába 407 tanuló jár, az elsősök 46-an lépték át kedden az oktatási intézmény küszöbét. Szita Károly polgármester Pintér Rómeó alpolgármester társaságában érkezett a Honvédba, hogy tájékozódjon a tanév kezdetéről. Nem érkeztek üres kézzel, ugyanis már több mint két évtizedes hagyomány, hogy minden elsős kisdiák egy íróeszközökkel teli tolltartót kap ajándékba a várostól, hogy a szülők terhein könnyítsenek az iskolakezdés idején. A járványhelyzetben nem az osztálytermekben osztották ki a tolltartókat, hanem jelképesen minden elsős nevében a hatéves Lecső Lenke vette át.

 

Delyné Horváth Andrea iskolaigazgató érdeklődésünkre elmondta: igazodnak az aktuális járványhelyzethez, a digitális oktatásra is felkészültek, de a tantestület és a gyerekek is a hagyomány oktatást szeretnék jobban. Most még az a gyermek is örömmel jött iskolába, aki eddig nem szerette, és senki sem felejtette otthon a maszkját. A közösségi tereken és a folyosón maszkot kell viselniük, de az osztálytermekben nem, mert a távolságtartást be tudják tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában