trabiszerelem

2020.10.10. 15:30

Egy jól tuningolt negyven évessel igazi a száguldás

Különleges Trabantjával érdemel figyelmet Nagy Balázs a veterán autók találkozóin.

K.G.

Az 1978-ban gyártott járművet régi vágyának megfelelően átalakította, hogy versenyezni lehessen vele. A kocsi hosszú évekig Batéban pihent egy garázsban, bár hajdan, a fénykorában versenyeztek vele. Az egyik ismerősétől vásárolta meg az új tulajdonos, aztán teljesen szétszedte a barátjával, és kerek egy évig dolgozott rajta, hogy formába hozza. – Több százezer forintot kellett rákölteni az átalakításra, inkább össze sem számolom – mondta Nagy Balázs.

A kaposvári fiatalember hobbija az autóversenyzés, hiszen egy Suzukival is rajthoz állt már a Rallye 3 kategóriában a 2000-es évek elejétől fogva.

Nagy Balázs és a Trabi

A frissen átalakított Trabit inkább csak kisebb ügyességi, tájékozódási versenyekre viszi majd veterán autók közé, vagyis elmondható, hogy a kocsit megkíméli, de használni azért fogják az utakon.

Szinte mindent kicseréltek rajta

A Trabant 50–60 lóerős motort kapott, Wartburg-fékeket szereltek be, más lett a lengéscsillapítója, és az összes alkatrésze. Igyekeztek úgy összerakni, ahogyan egy ralizásra szánt Trabant kinézett az 1980-as években. A végeredmény az lett, hogy 150–160 km/órával is lehet száguldani vele a versenypályán, pont, ahogy a nóta tartja, hogy Trabanton szállni élvezet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában