képzés

2020.10.24. 14:09

Előszoba lehet ez a villamosmérnököknek

A technikusi képzés életpálya modellje a jövőben összekapcsolódhat a kaposvári villamosmérnök képzéssel, ennek érdekében írtak alá együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetői és Szita Károly polgármester. Közös tananyag kidolgozásával megkönnyítik az átmenetet a középiskolából a felsőoktatásba.

Kovács Gábor,

Fotó: KMJV POLG HIV

A technikusi képzés életpályamodellje a jövőben összekapcsolódhat a kaposvári villamosmérnök-képzéssel, ennek érdekében írtak alá együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum vezetői és Szita Károly polgármester. Közös tananyag kidolgozásával megkönnyítik az átmenetet a középiskolából a felsőoktatásba.

Megteremtették a kaposvári villamosmérnök-képzés előszobáját – hangzott el az ünnepségen. Az új együttműködési megállapodás annak folyamatnak egyik állomását jelenti, melynek révén meghonosodik a műszaki képzés térségünkben.

– Egy olyan rendszer kialakítását kezdtük el, amely apró lépésekkel vezet el odáig, hogy a jövő tudásának megszerzési lehetőségét biztosítani tudjuk a kaposvári oktatásban és szakképzésben – mondta köszöntőjében Szita Károly, aki hangsúlyozta: az infrastruktúra-fejlesztésekkel a helyi cégek versenyképességét növelték, és egy tudásalapú gazdaság megteremtését célozták meg.

Nagy fába vágták a fejszéjüket, fogalmazott Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora, aki arról beszélt, hogy a villamosmérnöki alapképzés beindulása élénkíteni fogja a szakképzést is, mert intézményük a gyakorlati orientáltság fellegvára. Tudatosan és célzott kampánnyal töltik fel hallgatókkal a szakot a következő szeptembertől.

A csütörtökön aláírt megállapodásnak köszönhetően egyenes út vezethet az elektronikai technikus szakmából a villamosmérnöki képzéshez, emelte ki Weimann Gáborné, a Kaposvári Szakképzési Centrum főigazgatója. Arról is beszélt, hogy a közös tartalmú tananyag gördülékennyé teszi majd az átmenetet, s jelentősen megkönnyítheti, vagy akár le is rövidítheti majd az egyetemi képzés idejét.

 

Sokat jelent a szülők partnersége

Fontos, hogy a duális képzőhelyek gyakorlati helyként is működjenek majd a hallgatók egyetemi évei alatt is, mutatott rá Weimann Gáborné, aki kiemelte, hogy a legfontosabb partnereik a szülők voltak az idáig elvégzett munkában. A Kaposvári Szakképzési Centrum öt városban tizenegy iskolát működtet, és ötezer tanulónak biztosítanak képzéseket. A főigazgató hozzáfűzte: céljuk, hogy az első ilyen jellegű megállapodást több hasonló kövesse más területeken is, így új szálakkal kapcsolódhatnak a felsőoktatáshoz a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában