kétkeréken

2020.10.11. 16:31

Érintetlen tájakon át vezet a kerékpárút

Hivatalosan is átadták a kerékpárral közlekedőknek a Barcs és Drávatamási közötti kerékpárutat.

Marosi Gábor

A több mint nyolc kilométer hosszú kerékpárút az Interreg magyar-horvát közös pályázatból valósult meg, 270 millió forintba került. Koós Csaba, Barcs polgármestere elmondta, a kerékpárút már korábban elkészült, de néhány hiányosságot pótolniuk kellett, ezért húzódott el idáig a hivatalos átadó. Koós Csaba kiemelte, mintegy százötvenen tekertek végig a kerékpárúton, Drávatamásinál azonban nem fordultak vissza, hanem egészen Szentborbásig kerekeztek. Nem véletlenül, hiszen a következő években azt szeretnék megvalósítani, hogy Barcsról kerékpárúton is el lehessen jutni Siklósra – tette hozzá.

Az átadón Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője is részt vett. Aki ki is próbálta az új utat.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, nagy szükség volt a kerékpárútra, így ugyanis sokan megismerhetik a Dráva melletti érintetlen természetvédelmi területeket. Hozzátette, a kikapcsolódás mellett a munkába járást is segíti az új kerékpárút, hiszen a két település között, közúthoz képest, felére csökkent a távolság.

Az utat stílszerűen közös kerékpározással avatták fel.

Forrás: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában