összegzés

2020.11.08. 12:36

Évet értékeltek a vízimentők

Képzéseket indítottak, strandi és mélyvízi mentéseket végeztek, de rendezvényeket is biztosítottak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai.

Sonline

Az október 31-én elkészült összegzésből kiderül, hogy csaknem száz fő kezdett meg vízimentő képzést, közülük kilencvenen sikeresen vizsgáztak. Az idei évben harminc balatoni településen voltak jelen a vízimentők, összesen 47 strandon és 6 medencénél. Október 31-ig összesen 8109 szolgálati napot teljesítettek a VMSZ munkatársai, ami 32 százalékkal kevesebb az előző évhez képest. A strandi mentők eddig összesen 3901 fő könnyű sérültnek biztosították a megfelelő, szakszerű ellátást, ami három százalékkal több az előző évi adatoknál.

Mentőhajók összesen 261 alkalommal futottak ki. Összesen 69 esetben vonultak bajbajutott személyhez, 10 esetben bajbajutott személyhez és egyúttal bajbajutott hajóhoz indultak a vízimentők. A szolgálatot teljesítő egészségügyi szakszemélyzet a Rupert sürgősségi mentőhajón 40 alkalommal, az Alfa sürgősségi mentőhajón 25 alkalommal, a BL Lomac mentőhajón egy alkalommal nyújtottak segítséget. 38 eszközmentéshez is riasztották a szakembereket. Ezekben az esetekben személyi sérülés nem történt. 19 esetben különböző vitorlásversenyek biztosításához, 22 alkalommal egyéb rendezvénybiztosításhoz (vízi, vízparti rendezvények, filmforgatás) vonult a VMSZ. 21 alkalommal futottak ki hajóik egyéb munka miatt (vízmintavételezés, búvármunkák). 12 alkalommal prevenciós tevékenység miatt szálltak vízre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában