lassíts!

2020.11.09. 18:00

Forgalomlassító táblát tervezett a kisdiák

Beck Enikő mindössze nyolc éves, de elmondhatja magáról, hogy már köztéren is látható egy alkotása. Igaz a Desedánál látható rajzot nem egyedül, hanem testvérével készítette.

Turbéki Bernadett

Fák, madarak, sünök, egy róka, és egy biciklis- ezeket rajzolta le a nyolc éves Beck Enikő a testvérével. A kislány rajza került arra a forgalomlassító táblára, amelyet a Deseda strandbejáratánál helyeztek el. Enikő, testvérével közösen a Kapos Televízió rajzpályázatára nevezett, amit meg is nyert. Így került az alkotás a strand legforgalmasabb helyére.

A művész és alkotása. Fotó: Muzslay P.

- A büfé környéke mindig is népszerűnek bizonyult, gyakran kisgyermekes családok, kismotorokkal sétáltak ezen a részen, ezért volt szükség egy figyelemfelhívó táblára, amely elsősorban a kerékpárosokra vonatkozik – mondta Dér Tamás, alpolgármester. – Kaposvár egy sportos város, ahol folytatódik a kerékpárutak korszerűsítése, és újak létrehozása, hogy kapcsolódjanak a Zselici kerékpátút programokhoz – tette hozzá az alpolgármester, majd a város ajándékát átnyújtotta a kislánynak.

- Éppen most tanulok biciklizni, így ez a tábla rám egyelőre még nem vonatkozik, de az iskolában mindenképpen elmesélem, hogy hová került az alkotásom – mondta Enikő, miközben egy hátizsákot is átvett a Paperfect ajándékaként, amelyet Hortobágyi Csaba adott át az ifjú rajzművésznek.

- Enikő és a nővére is nagyon szeretnek rajzolni, pont nyaraltunk, amikor ment a szavazás, amit egész végig nyomon követtünk – mesélte Enikő édesanyja, aki azt is elárulta, hogy amikor hírt kaptak a győzelemről, Enikő ugrált örömében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában