szavazási eredmények

2020.11.23. 17:21

Nem előbb és nem is később hangolódnak a somogyiak az ünnepre

Vannak, akik azt vallják: az ünnepi készülődést nem lehet elkezdeni időben és egész évben a karácsonyra hangolódnak, de legalábbis októbertől, mint az amerikaiak. S persze vannak azok is, akik igazi Grincsek és tesznek a hajcihőre. No meg, az arany középutat keresők tábora is ott van, akik szerint nem előbb, nem később, pont idejében látnak neki a gömbdíszek leporolásának.

Sonline

Az elmúlt héten az ünnepi készülődésről kérdeztük olvasóinkat, hogy ők mikor tartják megfelelőnek a készülődés megkezdését. A válaszadók 12 százalékának fogalma sem volt róla, mikor lát neki a tennivalóknak. Míg 13 százalék már rég meg is kezdte nem csak lelke, de otthona ünnepi díszbe öltöztetését is. A voksolók 25 százaléka úgy gondolta, ahogy minden mást 2020-ban, a karácsonyt is elviszi a koronavírus járvány.

S a többség – a válaszadók fele – úgy vélekedett csak és kizárólag akkor látnak neki a készülődésnek, amikor itt a normális ideje. Persze ez is egyénenként eltérő lehet, s mindenki mást jelent a normális. Nagyjából úgy értelmezzük ezt, hogy advent kezdetével az ünnepi készülődés is elstartol. Ez az időszak, amikor már nem furcsa karácsonyfa alakú mézeskalácsot készíteni, vagy illatozó forraltbor felett olvasgatni a Sonline híreit, ahogyan az ajándékok beszerzésének is ez az ideális ideje. Igaz idén, rendhagyó módon oldjuk meg ezt is, ahogy a család egy helyre varázsolását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában