ne öntsd ki!

2020.12.20. 11:00

A zsírszörny belülről falja fel a csatornáinkat

Tudjuk, hogy nem kellene, mégis sokan a lefolyóba öntik a felhasznált olajat, zsíros ételmaradékokat. Pedig ezek komoly gondokat okozhatnak a csatornahálózatban, s folyamatos munkát adnak a vízügyi szakembereknek.

Sonline

Forrás: DRV

A Dunántúl Regionális Vízmű (DRV) közelmúltban végzett felméréséből kiderült, hogy a megkérdezettek közül szinte mindenki tisztában van azzal, hogy ezek az anyagok dugulást eredményeznek. Az ilyen esetek kialakulását a válaszadók 72%-a kifejezetten az emberi felelőtlenség számlájára írja a problémát.

Ennek ellenére minden harmadik ember továbbra sem gyűjtőponton szabadul meg a konyhai hulladéktól, hanem a lefolyóba önti azt. Ennek oka természetesen a kényelem, vélekedtek a megkérdezettek. Másik klasszikus válasz volt, hogy azért a lefolyóba öntik az ételmaradékot és a használt olajat, mert az anyukája is így csinálta.

Mind a kitöltők többsége, mind a vízmű a hatékony tájékoztatásban, oktatásban látja a megoldást. A témában a DRV kampányt indított, oldalukon több szöveges és videós tartalom segítségével informálódhatnak az emberek a rossz szokásaik káros következményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában