önzetlen segítség

2020.12.17. 18:18

Félszáz somogyi család karácsonyi asztalát terítik meg

Félszáz somogyi család karácsonyát teszi szebbé az Európai Realitas Egyesület. A támogatóik segítségével tűzifát, tartós élelmiszercsomagot és játékokat adtak át csütörtökön egy bárdudvarnoki családnak.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A meredek feljáróra nem tudott betolatni a tűzifával megrakott tehergépkocsi, de a kapubejáróba sikerült letenni a másfél köbméter tüzelőt. – Nagyon jókor jött, csak egy kis hulladék fa volt már csak fűteni – mondta meghatódottan Dömötör Eszter ahogy a platós autóról a házuk elé került a méterfa. A bárdudvarnoki családban egy nyolc és egy öt éves kislányt nevelnek férjével, aki március óta csak alkalmi munkát talált. Nem könnyű hónapról hónapra megélniük.

– Évek óta mindig gondol ránk az egyesület, tavaly kaptunk kacsákat, csibéket, így megvan a családnak a tojás, s most nagyon örülünk a tartós élelmiszernek, a tüzelőnek és a fenyőfának, a gyerekek pedig a játékoknak – mondta el az édesanya. A gyerekek, odabent már izgatottan nézték, mit rejtenek a csomagok. – Pont ilyet szerettem volna, nézd, de szép – mutatta Kiara nővérének Korinának a legócsomagot.

Az Európai Realitas Egyesület harmadik alkalommal indította el Varázsasztal elnevezésű adomány akcióját. – A megyei önkormányzat somogyi vállalkozók segítségével félszáz helyi családnak tud segíteni, idén tartós élelmiszer csomaggal és tűzifával – mondta el Péter Gabriella, az egyesület elnöke. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte: az első gyűjtés óta kapcsolatban vannak az egyesülettel. – Bátran anyagi támogatást merünk nyújtani, hiszen mindig jó helyre jut a segítség – tette hozzá.

Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere elmondta: a településen kiemelt figyelmet kapnak a karácsonyi adományozáskor a rászoruló gyerekes családok. – Télvíz idejében a tüzelő, amelyre a legnagyobb szükség van, de nagy segítség a tartós élelmiszer is – jegyezte meg a polgármester. Boldizsár Balázs, a Boldingatlan Kft. tulajdonosa a támogató cégek képviseltében elmondta, fontosnak tartja, hogy egész évben, különösen az ünnepek előtt segítséget nyújtsanak. – Jó szívvel adjuk, amit tudunk és a gyerekek arcán lévő mosoly a legszebb ajándék nekünk adományozóknak –emelte ki a kaposvári ingatlanközvetítő vezetője.

Sok asztalt kell megteríteniük

Pontosan 2009 óta működik az Európai Realitas Közhasznú Egyesület Bárdudvarnokon. Varázsasztal akciójukat harmadik alkalommal indították el azzal a céllal, hogy a karácsonyi asztalt legyen mivel megterítenie a rászoruló somogyi családoknak – A járványhelyzetben még több jelzést, telefonhívást kaptunk, hogy ha tudunk segítsünk, mert nagy szükség van tüzelőre, élelmiszerre – mondta el Péter Gabriella, az egyesület elnöke. Hozzátette: több családdal szinte napi kapcsolatban van, szeretné, ha még ünnepek előtt Dömötör Esztert és családját meglephetnék egy gáztűzhellyel, hogy a karácsonyi vacsora elkészülhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában