fotók

2020.12.19. 16:00

Jégkorongozók fogtak össze a kaposvári anyaotthon lakóiért

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Jégkorong Szakosztálya is adományokkal segített rászoruló családokon.

Kun Zoltán

A sportiskolás jégkorongozóknál az elmúlt közel két hétben szerveztek gyűjtést a kaposvári Borostyánvirág Anyaotthon lakói számára. Az adományokat szombaton délelőtt adták át az intézményben. Az U8, U10, valamint U12-es korosztályú gárdák tagjait a szülők képviselői, illetve az U12-es csapat edzője Somogyi Róbert kísérték el.

 

– A szülők vezették fel az ötletet, hogy gyűjtést szervezzünk, melyet hagyományteremtő szándékkal hívtunk életre egyben – nyilatkozta szervezők képviseletében Kováts Kinga. – Nagy örömünkre a gyerekek is partnerek voltak és már kérdezték; ugye jövőre is jövünk? Több helyen is érdeklődtünk, de sok volt ahol csak élelmiszert fogadnak el. Az anyaotthonnál pedig ruhát, könyvet és játékokat is szívesen fogadtak, így szélesebb körben tudtunk támogatást nyújtani. Több zsáknyi ruha, rengeteg mesekönyv, sok sok játék gyűlt össze. Eleinte cipősdobozban tároltuk ezeket, de úgymond hamar kinőttük. Volt, aki már eleve zsákkal érkezett, de mindennek lett helye, hiszen az anyaotthonban van olyan édesanya, aki több gyermekkel együtt él itt. A gyermekeinkre nagyon pozitívan hatott a kezdeményezés. Saját maguk válogatták a játékaikat, mesekönyveiket és jó szívvel adták olyanoknak, akik rászorulnak a segítségre. Valamennyien nagyon örültek a kezdeményezésnek, végig együttműködtek a gyűjtésben és az átadásban is. Igazán jó példával szolgáltak arra, hogy miként kell segíteni másokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában