jótékony motosorok

2020.12.02. 09:00

Széles úton viszik a fejlesztőjátékot az óvodába

A Széles Út Motorosegyesület fejlesztőjátékokat adományoz a speciális óvodának. A jótékonysági akciót egy hónapja indították el, a segíteni akaró emberek az első hívószóra jelentkeztek.

Harsányi Miklós

– A koronavírus-járvány az egyesület életében is jelentős változást hozott, de a karácsonyi gyűjtést 2020 telén is megakartuk tartani – hangsúlyozta Kovács Balázs elnök. – Nagyon örülök, hogy fejlesztő-, társas és építőjátékokat kaptunk a felajánlóktól, s így 15 dobozt adhatunk át december negyedikén az óvoda munkatársainak. A Covid-fertőzés miatt nem léphetünk az intézmény területére, ám a lényeg, hogy felhívásunk célba ért és sikeres az akció.

Az 50 tagú motoros közösség 2012-ben alakult, s az idén négyen csatlakoztak a csapathoz. Legidősebb tagjuk 73 éves, a legfiatalabb 19 múlt, s a nagyrobogósok és a túramotorosokon kívül gyorsasági gépek tulajdonosai beléptek az egyesületbe. Kovács Balázs szerint a motorozás és a közösségi élmény erős kapocs, amit az utóbbi években szervezett több jótékonysági megmozdulás is megerősít. Az idén pénzt gyűjtöttek egy balesetben súlyosan megsérült motorostársnak, az összeget egy alapítványon keresztül juttatták el. Korábban nehéz szociális körülmények között élő fiúkat, lányokat ajándékoztak meg, máskor beteg gyereken segítettek, s meglepetés motorozással is többször kedveskedtek a legkisebbeknek.

Bár a koronavírus-járvány miatt késő ősszel és télen az összes programot törölték, s így a hosszú évek óta megszokott kaposvári Mikulás-felvonulás is elmarad, ám a motoros közösség úgy tervezi, amint lehetőségük nyílik rá, minden megkezdett rendezvényt, így a jótékonysági akciók szervezését is folytatni kívánják.

– Tört évünk volt vagyis a tervek töredékét tudtuk csak megvalósítani – jegyezte meg Kovács Balázs, a Széles Út Motoros Egyesület elnöke érdeklődésünkre. – Már tavaly előkészítettünk több kisebb-nagyobb túrát, de a járvány tavaszi első hulláma átírt mindent. Szerencsére nyáron azért sikerült egy nagy utat megtenni: a németországi Drezdába motoroztunk, a nagyjából két és fél ezer kilométeres úton nyolcan vettünk részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában