piaci körkép

2020.12.18. 14:54

Ünnep-elő hívta a piacra a vásárlókat

Fenyőillat telepedett lágyan a kaposvári nagypiacra pénteken, ahol komoly tömeget képeztek az aranyhétvége kezdéseként a vásárlók, habár az árusok kérdésünkre mérsékelt forgalomról számoltak. Ismét bőséges gyümölcskínálattal találtuk szembe magunkat: hatalmas narancs halmoktól roskadoztak az asztalok, s persze apróbb szemű rokonaiból sem volt hiány a citruskülönítményeket nézegetve.

Koszorus R.

– Egyensúlyban vagy már? – kérdezte egy asszony férjét, aki mindkét kezében megrakott szatyrokkal lavírozott a vásárlók között. A leveszöldségek felé vették az irányt, s a méretes sárgarépákból válogattak. A közelgő ünnepre való tekintettel, a sütemények legfőbb alapanyagát a tojást is elkapkodták a vásárlók.

Ünnepi édességekhez keresték a diót is, amelyet héjasan és pucolva is kínáltak. Valamint az aszalt gyümölcsöket is sokan mérették Kárpáti Szabolcsnál. Akinél még aszalt hibiszkusz, eper, gyömbér, sőt pomeló és mangó is új süteménycsodák előállítására csábította a kreatív háziasszonyokat.

 

– Mindent visznek, még a quinoát is – mondta a kereskedő. – De a dió a legnagyobb sláger.

A csarnok oldalánál örökzöldek várták, hogy új otthonra leljenek valakinél. – Viszik mindegyiket igazából – mondta kérdésünkre Pauza István barcsi termelő. – Az elsődleges a kinézet. Ha szép, formás a fenyő, a magasabb árat is kifizetik érte.

A halászléhez elengedhetetlen pontyot is előszeretettel vitték, a kígyózó sor a halbolt előtt jelezte, már csak néhány nap van karácsonyig. Addig is lesz még mód piacozni, hiszen hétfőtől egészen szenteste napjáig nyitva tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában