pereskedés

2021.01.25. 16:31

Feljelentette az újságírót rágalmazás miatt a volt polgármester

K. G.

Megkezdődött a bíróságon az a rágalmazási per, amelyet Dorogi Sándor, volt balatonszárszói polgármester indított egy újságíró ellen, akit magánvádas eljárásban von felelősségre azért, mert szerinte alaptalan hazugságokkal befolyásolta az önkormányzati választások kimenetelét. Az egykori településvezető örül, hogy hamarosan tiszta víz kerülhet a pohárba. A feljelentését már a 2019-es önkormányzati választások idején megtette, de a Covid-járvány miatt kétszer is elhalasztották az eljárást. Pénteken viszont a Siófoki Járásbíróságon megkezdődhetett a per.

– Örülök, hogy másfél év után eljutottunk idáig, bízom az igazságszolgáltatásban – mondta Dorogi Sándor. – Rengeteg álmatlan éjszaka után érkezik el a lehetősége annak, hogy megnyugodjak, holott a lelkiismeretem tiszta. A bíróság alaposan kivizsgálja az ügyet, mert egy alaptalan rágalmazással egy életet lehet befolyásolni, hosszú évek munkáját tönkretenni.

A tárgyalásra két tanút idéztek be, de az egyikük nem ment el. Annak a két embernek a felelősségét is vizsgálják, akitől az újságíró az információkat kapta. A legnagyobb közösségi oldalon tették közzé a település gazdálkodására vonatkozó vádakat, melyeket hazugságáradatnak tart a volt polgármester. A következő tárgyalást márciusban tartják az ügyben.

Megkerestük az újságírót, Menyhért Mészáros Lászlót, aki elmondta, hogy a bíróságon a felelősségét nem ismerte el, mert „megvezették” a forrásai, de nem vitatta, hogy Dorogi Sándornak van igaza. Hozzátette: eddig hosszú sajtópályafutása alatt még nem adott ki forrást, de most megtette a bíróságon, mert mint mondta: „hülyének nézték.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában