nagy segítség kicsiknek

2021.01.01. 12:36

Gyerekek mentéséhez szükséges eszközöket nyert a Marcali Mentőállomás

A mentéstechnikai eszközöket egy bank pályázatán nyerték el.

Baka József András

Betegőrző monitor és vákuumos rögzítő segíti mostantól a marcali mentősök munkáját. Ezeket elsősorban a sérüléses eseteknél fogják hasznosítani.

– A gyermeksürgősségi esetek szállítása legtöbbször a kaposvári kórházba történik, így a hosszabb utazás során komoly segítséget nyújtanak majd az új eszközök. – mondta el Mencseli Imre, a Marcali Mentők Közalapítvány elnöke. – A „betegőrző” monitor napi szinten fogja segíteni a betegek ellátását, a traumás sérültek rögzítéséhez használt vákuumos rögzítő pedig mérsékelheti a legkisebb sérültek számára is a sérüléssel és szállítással járó traumát.

A bank pályázatán tizennégy intézmény nyert el húszmillió forint értékben támogatást, ezek egyike a Marcali Mentőállomás. A program 2004 óta működik, amely során összesen 706 millió forint támogatást nyertek el a gyermekegészségügyben dolgozók. Idén a rendkívüli helyzet miatt tovább bővítették a támogatási keretet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában