jótékonyság

2021.01.05. 11:30

Pénzt rajzol a menhelyeknek

Grafikáival gyűjt a magyarországi menhelyeknek Vincze Márton. A Kaposvári Egyetem egykori animáció szakos hallgatója 365 kiskedvenc néven indított egy sorozatot, miszerint az év minden napján lerajzol egy házi kedvencet, a munkájáért befolyt összeget pedig a hazai menhelyeknek ajánlja fel.

Góz Lilla

– Úgy döntöttem, hogy minden nap lerajzolom valaki kis-nagy kedvencét, viszont a gazdik nem nekem fizetnek az elkészült munkákért, hanem menhelyeknek utalják a pénzt – mondta az alkotó. – Pár éve megfogalmazódott bennem, hogy szeretném a menhelyeket támogatni, s december 20-án olvasás közben született meg az ötlet. Hozzátette: nagyon nehéz volt csak 12 menhelyt kiválasztania, meglepődve tapasztalta, hogy már tavaszra beteltek a napok. Márciusban a kaposvári Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületet lehet támogatni a grafikákért befolyt összeggel.

– Mindenre nyitott egyetemistaként bukkant fel több éve az egyik túránkon Márton és azóta is tartjuk a kapcsolatot – mondta el Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke.

– Az egykori kaposvári egyetemistának van két husky kutyája, amelyeket a kaposvári menhelyről fogadott örökbe és felelős gazdiként neveli az állatokat. Lenyűgöző, hogy a saját eszközeivel próbál segíteni az állatvédőkön.

A jótékonykodni vágyó gazdik a közösségi oldalon Márton oldalán foglalhatnak időpontot. A 12 menhelynek az év folyamán közel 2 millió forintot rajzol össze az alkotó, aki az alapokat a győri Tánc-és Képzőművészeti Iskolában szerezte meg, az egyetemen pedig tovább mélyítette tudását.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában